Начало Местни избори`2019 Петя Аарбалиева е председател на ОИК

Петя Аарбалиева е председател на ОИК

СПОДЕЛИ
ОИК

Петя Арбалиева ще Председателства Общинската избирателна комисия (ОИК) за предстоящите местни избори

Петя Арбалиева е председател на ОИК – Панагюрище за предстоящя местен вот на 27 октомври. Припомняме, че консултациите за състава на ОИК се проведоха на 16.08.2019 г. при кмета на Община Панагюрище. В тях взеха участие упълномощените представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии. В хода на консултациите бе постигнато споразумение между представителите на партия ГЕРБ, коалиция „БСП за България“, коалиция „Обединени патриоти“, партия „ДПС” и партия „Воля“ за местата по квотното разпределение, както и за ръководните места в ОИК Панагюрище. Поради неявяването на представител на коалиция „Демократична България-обединение“, се проведе жребий за попълване на общия брой на членове на общинската избирателна комисия.

Във всички общини в региона вече има назначени избирателни комисии, става ясно от последните решения на ЦИК. 

Определени са съставите на ОИК в Батак с председател Петрунка Домусчиева, Брацигово – с председател Лъчезар Минев, Велинград – Натали Видаркинска, Пещера – Васко Икономов, Стрелча – Нонка Спасова, Лесичово – Иван Табаков, Сърница – Аки Пехливан, Ракитово – Стоянка Гинчева, Белово – Христо Вълков и Септември – Мануел Манчев.

Кметска жега в цялата страна! ГЕРБ залага на сегашни управници в 16 области, БСП…

Консултациите между политическите партии и коалиции са проведени при спазване на Изборния кодекс, след което кметовете са подали протоколи, подписани без възражения. Изключение е община Септември – там е отразено особено мнение от представителя на коалиция „БСП за България“. В Батак пет дни след назначаването на комисията е извършена първата замяна – от ГЕРБ са поискали един от членовете да бъде освободен, а на негово място е назначен друг.