Начало Култура ПФТС „Тангра“ ще открие фолклорния фестивал „Пъстър, цветен Гергьовден“

ПФТС „Тангра“ ще открие фолклорния фестивал „Пъстър, цветен Гергьовден“

СПОДЕЛИ

С подкрепата на Община Панагюрище съставът ще получи средства за ушиване на народни костюми

Popinci 2

Няма нищо по-хубаво от пролетните празници Лазаровден, Цветница, Великден, Гергьовден, от тяхното очакване и подготовката за тях. Няма нищо по-хубаво и от това да видиш прекрасни млади, усмихнати хора, обичащи и танцуващи български народни танци, споделя в страницата си попинското НЧ „Искра-1872“.

Тези млади хора са от ПФТС „Тангра“ към читалище „Искра-1872“ с ръководител Мария Терзийска. Вече една година съставът защитава достойно званието си „Представителен фолклорен танцов състав на CIOFF® България“. Само след месец, младите танцьори ще бъдат домакини на Националния фолклорен фестивал „Пъстър, цветен Гергьовден – Попинци` 2016“ и ще имат привилегията да го открият с лъчезарните си усмивки и вихрените си танци.

Тази година Община Панагюрище финансира проект на читалище „Искра-1872“ по Програма за развитие на читалищната дейност, по който ръководителят на състава получава средства за ушиване на 10 броя женски, шопски, народни костюми за средната възрастова група на състава.

От екипа на читалище „Искра-1872“ благодарим на Ръководството на Община Панагюрище за подкрепата и възможността да творим и развиваме родния край с нови инициативи.

СВЪРЗАНА СТАТИЯ: Пъстър и цветен Гергьовден в село Попинци