Начало Култура Пиесата „Големанов“, която ще се играе в Панагюрище на 30 май, е...

Пиесата „Големанов“, която ще се играе в Панагюрище на 30 май, е с променен начален час

СПОДЕЛИ

Сатиричният спектакъл „Големанов”, който ще се играе в Панагюрище на 30 май, е с променен начален час. Поради ангажименти на актьорите, театралната постановка ще започне в 18:00 часа, а не както беше обявено първоначално от 19:00 часа.

Всеки, който вече е закупил билет, но промяната в часа не го удовлетворява, може да върне билета и да получи обратно парите си в касата на театъра, като срокът е до 24 май.

Пиесата „Големанов“ заема първо място в творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов. Неслучайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение.

Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло; той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава; той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.
В какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има вероятност да го изберат за министър?
Става хитър и лукав, губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, скъперничество и грандомания.
Ст. Костов осмива така саркастично нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините.

В „Големанов“ ще видим плеяда от звезди – ЛЮБО НЕЙКОВ, ЕЛЕНА ПЕТРОВА, СТЕФАН РЯДКОВ, МАРИЯ СТАТУЛОВА, СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА и КРАСИМИР РАНКОВ.

ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ: касата на ТЕАТЪР ДОМ – ПАМЕТНИК, ет.2 от 8 МАЙ /вторник/
Работно време: 9:00 – 12:30 и 13:30 – 18:00 часа