Начало Култура Писателката Красимира Кацарска представя творчеството си в Панагюрище

Писателката Красимира Кацарска представя творчеството си в Панагюрище

СПОДЕЛИ

18057931_1392153084161838_8391460081667350861_n

На 4 май, от 17:30 часа в Градска библиотека „Стоян Дринов“, Красимира Кацарска ще представи творчеството си пред панагюрската публика.

Красимира Кацарска е ръководител на Литературен салон „Огнище към Народно читалище „Н.Й.Вапцаров – 1866” – Благоевград, където почти всяка седмица представя новите произведения на автори както от региона на Благоевград, така и от цяла България.

Тя е председател и на Творческо обединение „ХХI век”, което включва творци в различни направления на изкуството – поети, художници, музиканти, журналисти от цяла Югозападна България.

Красимира Кацарска има 35-годишен педагогически стаж в родния си град. Съдбовно е свързана с елитната Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, където е избрана за главен учител. Осъществява базова работа със студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“– катедра Литература.

Защитила е с отличен всички квалификационни степени и е първата литераторка в страната с І професионално-квалификационна степен. Нейни възпитаници са едни от елитните журналисти, прависти, актьори и учители.

Красимира Кацарска има около 1 000 публикации в повече от 55 издания. Авторка е на 52 книги – 10 художествени, 7 литературоведски и 35 методически (учебни помагала за ученици от VІІ до ХІІ клас, някои от които с по 2, 3 и 4 издания). Те са излезли в около 80-хиляден тираж.

Красимира Кацарска е носителка на шест първи национални литературни награди: по две за литературна критика (с изследвания за творчеството на пиринските поети Катя Ерменкова и за Иван Докузов), за есеистика и за поезия.

Многократно е награждавана на различни национални конкурси, между които като най-престижни отбелязва избирането й за член на Висшия учебен съвет към МОН и за Учител на годината за 1998 година.

Член е на Съюза на българските писатели. Кореспондент е на вестник „Словото днес”. Член е на националната Асоциация на литераторите и на регионалното Славянско дружество в Благоевград.