Начало Общество Плащаме 1.33 лв за кубик вода от 1 октомври

Плащаме 1.33 лв за кубик вода от 1 октомври

СПОДЕЛИ

Нова, по-висока цена – 1.33 лв. без ДДС, ще плащаме за кубик вода от 1 октомври. Това решение бе взето на вчерашното заседание на Общинския съвт. В момента цената на 1 кубик е 1.19 лв без ДДС. Новата цена от 1.33 лв е пределната, определена през февруари с решение за Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). По време на дебатите стана ясно, че основната причина за ценовия скок е повишението на цената на електроенергията от 1 юни, т.г. Токът за небитови абонати, ползващи средно напрежение, се е повишил, а електроенергията формира около 50% от разходите на местното водоснабдително дружество – това съобщи управителят на "В и К – П" Марин Вулев. Той обясни, че скокът е неизбежен, въпреки, че са предприети редица мерки за ограничаване на разходите. През миналата година са подменени три от помпените съоръжения в подебните стнации с нови и по-икономични. Освен това е саниран трихилядният резервоар в местността "Ушите", което позволява, в него да се акумулира вода през нощта, като се използва най-ниската тарифа. Вулев заяви още, че има сериозен ефект от сключените договори за разсрочено плащане, най-вече с жителите на ромските квартали, които години наред не бяха плащали вода. Тече и кампания за подмяна на водомерите, което също е повишило приходите на дружеството.

17 КОМЕНТАРА

  1. 1. Не „роми“, а цигани. Ром е напитка. Проблемът с циганите не е само в Панагюрище. И той е, че не се спазват законите на РБългария. Аз, ако живея примерно в Германия и не спазвам тяхните закони, познайте какво ще ми се случи. А тук, ако някой се опита да приложи закона спрямо тях, веднага вдигат олелия, че били „дискриминирани“, намесват се разни комитети и организации. И те си живеят спокойно, с около 1 000 лв. на месец от детски и най-различни помощи, които се плащат от нас.
    2. На мафиотска България и трябва силна личност, със здрава ръка. Вижте в Унгария какво става. (Унгарският премиер Виктор Орбан…)
    3. И последно – за питейната вода. Решението е ЯЗОВИРА. Просто не ми се говори за тази простотия – да се докарва с помпи вода от 40 км., при условие, че ти е под носа и то планинска.
    Дано дочакаме. ;-)




    0



    0
  2. Фекалиите текат в реката, щото комунягите при 70 години управление в тоя град не оправиха канализацията и всичко отива в реката. Чак сега тоя, дето го плювате почна дая подменя и да строи пречиствателна. Кво искаш да направи кмета – да затапи тръбите ли…




    0



    0
  3. Стояне ,хич не искам да споря с теб, то направеното се вижда не е нещо виртуално като намалението цената на тока или увеличената минимална заплата.А за миризмата на фекалии….явно живееш много назад във времето ,през мандата на бившите червени градоначалници.Да не забравяме ,че Белишки беше този който тури в ред безразборното движение на животни в този град.След 2 години като приключи и проекта за водния цикъл е тогава пак можем да поспорим.




    0



    0
  4. Стефка в момента в момента плащаме вода 1.19 без ДДС или 1.572 с ДДС.С увеличението ще плащаме 1.33 без ДДС или някъде около 1.60 с ДДС.просто ги обявяват така (незнам защо),може би защото 1.33 не звучи като 1,60.
    Валери Йотов да наистина всеки има право да си избира от къде да си доставя водата и на кой да е абонат,но след като си ги избрал и ще плащаш една от най-скъпите води в България,поне качеството да е както трябва,дори да не става за пиене,поне за битови нужди.Като си пуснеш в пералната чаршафи да ти излезат бели ,ан е на кафяви петна.




    0



    0
  5. Къде бяха същите будни граждани при управлението на предишните двама червени управници на общината и защо позволиха Ромите да употребяват вода без да плащат.Нали се сещатате ,че тези загуби трябва да се покрият от някъде.Много е лесно да се заиграваме с малцинствата когато ни изнася.Видяхме и кои подкрепяха сегашното правителство на летните анти протести.Прав е Чап,че вина за сегашното вдигане на водата има престъпното управление на Орешарски и уж намалените сметки за ток.Оставете Белишки да работи,поне се вижда ,че за отминалите 2 години направи толкова за Панагюрище ,колкото други за 20 години не успяха.




    0



    0
  6. Май ти си се взел много на сериозно.Да протести настина трябва да има ,но те трябва да са насочени към престъпното управление на ОРЕШАРСКИ!Нека да му благодарим,че благодарение на намаляване уж цената на електроенергията за бита ,се увеличи тази за промишлените нужди.И сещате ли се сега „другари „защитници на това безпринципно управление на нас всичко от къде ще ни излезе.




    0



    0
  7. Сега е период на протести.Крайно време ние будните гараждани на Панагюрище да се организираме и да се изсипем при кмета и с малко по строг тон да го попитаме.Как може да плащаме толкова скъпо една толкова лоша стока.Всички знаем че освен да поливаме водата за нищо друго не става.Белишки май много на сериозно се е взел.




    0



    0