Начало Общество По-малко кражби на имущество през 2019 година отчитат от полицията в Панагюрище

По-малко кражби на имущество през 2019 година отчитат от полицията в Панагюрище

СПОДЕЛИ
Toshiba Exif JPEG

През 2019 година са регистрирани 29 кражби на имущество, сочи отчетът на РУП-Панагюрище. За сравнение – през 2018г. случаите са били 50.

11 са домовите кражби, от които са разкрити 5. Разкритите престъпления срещу неизвестен извършител са 4, с процент на разкриваемост 40.00 %. Аналогични са показателите в сравнение с 2018 година. При този вид престъпление се наблюдава запазване броя на регистрираните престъпления, и запазване на общата разкриваемост.

През 2019 година са регистрирани 4 взломни кражби, от които са разкрити 2 с процент на разкриваемост 50.00 %. 

През 2019 година няма регистрирани кражби от офиси,. За 2018 година са регистрирани 2 кражби. 

10 са кражбите от магазини, от които са разкрити всичките. Подобни са показателите и за 2018 година, когато са регистрирани общо 12 кражби от магазини, от които са разкрити 12.

  През 2019 година са регистрирани 8 кражби на домашни животни и селскостопанска продукция, като от тях са разкрити 5 кражби. За 2018 година също са регистрирани 8 кражби на домашни животни и селскостопанска продукция, от които са разкрити 6. При този вид престъпления се забелязва запазване броя на регистрираните престъпления.

През 2019 година няма рагистрирани кражби на компоненти и съоръжения от електропреносната мрежа. Това се дължи на създадената организация за противодействие, съвместно с екипи на EР ЮГ, в частност КЕЦ Панагюрище, системно провежданите плицейски акции в тази насока, както и добрата профилактика от страна на охранителна полиция. 

През 2019 година няма регистрирани джебчийски кражби и е регистриран само един случай на измама.

За периода е имало многобройни опити за телефонни измами, отчитат от РУП-Панагюрище. Благодарение на създадената организация по превенция и разясняване на схемите за измами от страна на охранителния състав и най-вече териториална полиция, както и с помощта на медиите голяма част от опитите са предотвратени. Успешните реализации на национално ниво и задържане на големи организирани престъпни групи в тази посока също дават своето въздействие върху криминогенната обстановка по отношение на телефонните измами.