Начало Любопитно По три шоколада месечно препоръчват учените

По три шоколада месечно препоръчват учените

СПОДЕЛИ
шоколада

Флавоноидите в шоколада укрепват кръвоносните съдове и намаляват възпаленията

Американски учени твърдят, че умерената консумация на шоколад – до три броя месечно, може да намали опасността от сърдечна недостатъчност до 13 процента, съобщи в. „Дейли мейл“.
Специалистите от медицинското училища „Айкон“ към болница „Маунт Синай“ в Ню Йорк са убедени, че флавоноидите в шоколада укрепват кръвоносните съдове и намаляват възпаленията. Те обаче призовават за умереност.

Шоколадът е полезен само ако си го позволяваме от време на време, защото захарта и мазнините в него никак не са за препоръчване.

При хората, които ядат шоколад всеки ден, опасността от сърдечна недостатъчност се увеличава със 17 процента.

В „Уни Хоспитал“ измерват костната плътност

Нека да видим какво се случва с организма ни през първия час, след като сме похапнали известно количество шоколад.

#След първите 10 минути

През първите 10 минути се изпълваме с удоволствие и жажда за повече шоколад. Това е времето, в което се отделят голямо количество химикали, като допамин и серотонин, които всъщност ни карата да се чувстваме щастливи. Когато ядем шоколад, мозъците ни освобождават и ендорфини – същите хормони на щастието, които тялото ни отделя, когато сме влюбени. В тази връзка сексологът д-р Рут Уестаймър казва: „Вкусът на шоколада е само по себе си чувствено удоволствие, подобно на това, което изпитваме по време на секс.“

#След 20-та минута

Около 20-та минута след консумация на шоколад започва да се увеличава нивото на кръвната захар. Това се дължи на високата концентрация на захар в продукта. Специалистите предупреждават, че мъжете не трябва да надвишават приема на повече от 9 супени лъжици захар (37.5 г) на ден. Допустимата доза за жените пък е 6 чаени лъжички (25 г захар). А шоколадите съдържат – забележете – над цели 100 % от препоръчителния дневен прием на захар.