Начало Спорт Победа и загуба за 10-годишните ни хандбалистки

Победа и загуба за 10-годишните ни хандбалистки

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
restorant
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 1 април ХК Панагюрище бе домакин на първия турнир от зоналното първенство на зона Тракия за 10 годишни момичета. Мачовете са играха в зала „Арена Асарел“, където бе направено игрище за мини хандбал.

Мини хандбалът се играе на по-малко игрище, с по-малки врати и с различни правила/тук не се изпълнява център, а вратарят подава топката/, което предоставя възможност един отбор да отбележи много голове. Играе се в състав 1 вратар и 4 полеви състезатели. Тези, които са играли първото полувреме, нямат право да играят второто. Задължително се играе лична защита през цялото време.

Игрището за мини хандбал в „Арена Асарел“ бе направено със съдействието на управителя на залата Иван Нетов, а вратите – от управителя на „В и К “ Марин Вулев, за което ръководството на ХК Панагюрище изказва благодарност.

В турнира участваха отборите на Свиленград, Хасково и Панагюрище. В първата среща малките панагюрски  хандбалистки бяха надиграни от Свиленград и загубиха с резултат 28:6. Втората среща панагюрските момичета изиграха доста по-добре и победиха отбора на Хасково с резултат 26:5. Срещата между Свиленград и Хасково завърши с победа на Свиленград. Следващият турнир на тази възраст ще бъде в Хасково на 20 май.

Състав на Панагюрище:
Антония Раленекова, Ева Дионисова, Мария Карабойчева, Ана-Мария Кьосева, Полина Трендафилова, Кристина Гочева, Мануела Грамчева, Анета Иванова, Силвана Димитрова, Теодора Пашова, Николета Дюлгярова, Гергана Спасова, Гергана Струнджева, Натали Игнатова, Ивелина Шопова, Елизабет Грънчарова, Доника Чамова.

Екипите за игра и анцузите на отбора са закупени от ХРИСТО ДУРАКОВ- управител на фирма „ФАИАР“ ООД, за което ръководството на ХК Панагюрище изказва своята брагодарност.

Треньорите Л.Карагьозова и Г.Атанасов благодарят на родителите на децата за присъствието и подкрепата.