Начало Култура Победителят в писателското риалити „Ръкописът“ на БНТ отново идва в Панагюрище

Победителят в писателското риалити „Ръкописът“ на БНТ отново идва в Панагюрище

19
0
СПОДЕЛИ
Снимка БНТ

Мария МАСЛЕВА

Снимка БНТ
Снимка БНТ

Победителят в реалити формата „Ръкописът“ за дебютиращи писатели в България Георги Бърдаров ще гостува на поредния „Литературен салон” на НЧ „Виделина-1865”, който ще се състои на 10 юни от 18:00 часа.

Бърдаров е доцент в СУ „Св. Климент Охридски”, специалист по етнорелигиозни конфликти, геоурбанистика, миграция на населението, дългогодишен сценарист на тв викторините „Стани богат”, „Това го знае всяко хлапе” и „Аз обичам България”.

az-shte-broya-dniteНа срещата с панагюрската публика писателят ще представи своя дебютен роман „Аз още броя дните“. Книгата е написана по действителен случай. Историята разказва за забранената любов между християнин и мюсюлманка по време на войната в Босна и Херцеговина през 1993 г.Тя се развива на фона на най-дългата обсада на град в човешката история, тази на Сараево – 1395 денонощия, с 495 дни по-дълга от Ленинградската блокада. Проследени са последните часове преди опита им за бягство на 19 май 1993 г. Братоубийствената война и трагедията на обикновените хора са предадени през очите на двамата влюбени. Това е историята на една любов, надживяла разделението, религиите, живота и може би дори смъртта. Романът поставя въпроси по много екзистенциални проблеми, свързани с вярата, любовта и хуманността.

Това ще бъде второто гостуване на Бърдаров в Панагюрище.