Начало Здраве Почина шофьор на линейка в ЦСМП в Пазарджик, диагностициран с COVID-19

Почина шофьор на линейка в ЦСМП в Пазарджик, диагностициран с COVID-19

СПОДЕЛИ

Друг негов колега е хоспитализиран в „Уни Хоспитал“

Двама шофьори на линейки от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са диагностицирани с COVID-19 през последните дни. И двамата са на възраст около 60 години, с придружаващи заболявания. За жалост, единият не е издържал и е починал днес следобед.

Единият мъж, който е село Мало Конаре, е бил в много тежко състояние и е бил интубиран, но е починал. Другият шофьор на линейка, родом от село Юнаците, пък е транспортирал пациент с COVID-19 до болницата в Панагюрище, когато му съобщили, че и взетата от него проба за коронавирус е положителна. Той предпочел да остане в болницата в средногорския град, за да предпази близките и колегите си.

В момента от РЗИ изследват всички служители на ЦСМП, които са били в контакт със заразените мъже. Според шефката на здравната инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова, не е необходимо да се изследва целият екип и че няма как да се карантинира цяла толкова важна здравна структура. Преди няколко дни са взети проби от 12 служители – после – от още 11. Смята се, че са обхванати лицата в риск.

От директора на ЦСМП д-р Борис Манев е поискано да се направи основна дезинфекция на помещенията и линейките, както и да се провери дали всички медици ползват предпазни средства. Шефката на РЗИ уверява, че маски, ръкавици и защитни облекла са предоставени в достатъчни количества.

Източник