Начало Общество Погнаха нелегалните таксита в пазарджишко

Погнаха нелегалните таксита в пазарджишко

СПОДЕЛИ

Mасирана проверка срещу нерегламентираните таксита започна Областната дирекция на МВР в Пазарджик

Mасирана проверка срещу нерегламентираните таксита започна Областната дирекция на МВР в Пазарджик, съобщи нейният говорител Мирослав Стоянов. Акцията е съвместна с представители на Държавна агенция“ Автомобилна администрация“. Тя е разпоредена от шефа на пазарджишката полицейска дирекция ст. комисар Ивайло Тишев и в нея участват и екипи на Районните управления на МВР в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище.

От полицията апелират към гражданите да подават своевременно сигнали на телефон 112 за такъв тип дейности. Като в тях е добре да споменават за марката, модела на автомобила и регистрационния номер.

В региона се движат много частни автомобили, които превозват нелегално хора по различни направления, особено след като от 1 януари т.г. някои населени места останаха без транспорт. Фирмата-превозвач разреди курсовете на автобусите, като една от причините е, че те пътуват полупразни, а пътниците по спирките 10 минути преди рейса ги обират т.нар. “копърки“.

Най- предпочитани за нелегални курсове са близките села Ивайло, Огняново, Главиница, Добровница, Мокрище и др., но има и в по-отдалечени райони, където частници предлагат“ маршрутки“ до града и обратно.