Начало Без категория Походът на книгите 2021 в ДГ „Пролет“ завърши с посещение в Общинската...

Походът на книгите 2021 в ДГ „Пролет“ завърши с посещение в Общинската библиотека

СПОДЕЛИ
Десетото юбилейно издание на националната кампания за насърчаване на четенето бе отбелязано от екипа на ДГ „Пролет“ с подарени на библиотеката книги
Походът на книгите 2021 в ДГ „Пролет“ завърши с вълнуващо пътешествие в царството на книгите – Общинска библиотека „Стоян Дринов“.
Екипът на библиотеката посрещна децата от група „Слънце“ и група „Пчеличка“ много радушно и им предостави за разглеждане и опознаване на детския отдел и читалнята.
Главният библиотекар, г-н Стефан Рапонджиев, въведе малките палавници във вълшебния свят на книгите чрез артистично прочитане и анализиране на приказката „Новите дрехи на царя“ и чрез досега с изключително ценни стари книги : Старият и Новият завет – с позлатени страници, старопечатно издание от 1857 година и списание, издадено през 1921 по случай 24 май.
Необичайната творческа среща е адресирана към чувствата, въображението и развитието на интелекта на децата.
Десетото юбилейно издание на националната кампания за насърчаване на четенето бе отбелязано от екипа на ДГ „Пролет“ с подарени на библиотеката книги, предоставени от Директора, г-жа Марияна Илиева.
Във всички групи се отправят послания за книгите и четенето от най-ранна детска възраст чрез въвеждането на подрастващите в музикални и вълшебни приказни светове.
„Това отрано ако се прави, създава у децата интерес към езика, към четенето, към книгите, към опознаването на света“, подчертава авторката на детски книги Калина Златина.
Текст и снимки: страницата на ДГ „Пролет“