Начало Култура Покана от Йохан Щраус-син да прекараме една нощ във Венеция

Покана от Йохан Щраус-син да прекараме една нощ във Венеция

СПОДЕЛИ

Музикалният театър гостува на Панагюрище

 

Оперетният спектакъл „Една нощ във Венеция“, от Йохан Щраус, на Музикалния театър – София, ще бъде представен в Панагюрище на 13 юни от 19:00 часа в Театър Дом-паметник.

Поканата от Йохан Щраус-син да прекараме една нощ във Венеция, е навярно едно от най-изкушаващите преживявания, които предлага оперетата. След като вече си е спечелил славата на „крал на валса“, е било извън съмнение, че Щраус син ще има същия успех, пишейки за музикалния театър.
Карнавалът във Венеция и един маскен бал служат за фон на действието в тази комедия, която разчита на недоразумението – любима тема на оперетите.

Херцогът на Урбино и свитата му пристигат в града. Херцогът, женкар без задръжки, е открил своето ново завоевание в лицето на Барбара, съпругата на местния сенатор Бартоломео Делакуа.

Последният наема гондолиер, за да отведе съпругата му далеч от лапите на херцога, но тя избягва, за да отиде при любовника си Енрико, племенник на съпруга й. Когато бръснарят и съратник на херцога Карамело прогонва гондолиера, за да заеме мястото му и да отведе жената на сенатора при своя господар, той не се усъмнява и за миг, че в гондолата е неговата приятелка Анина. Фарсът достига своя връх, когато Бартоломео Делакуа пристига на бала със „своята“ Барбара, в която този път се е предрешила готвачката му Чиболета и истинските лица на героите се разкриват пред очите му.

Незабравимата музика на Йохан Щраус ще ви поведе в пъстрата бъркотия на веселия венециански карнавал, сред пищните декори и костюми с много смях и пикантни флиртове.
Нощите в красивата Венеция са изпълнени с музика, любов и тайни, няма бедни и богати, всичко е безкраен празник,танци, спагети,сладки изкушения и веселие!

Режисьор – Светозар Донев, диригент – Огнян Митонов, сценография и костюми – Евгения Раева, хореограф – Антоанета Алексиева, хормайстор – Людмил Горчев, участват Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Юлия Маринова, Румен Григоров, Иван Панев, Емил Митрополитски, Явор Радованов, Александър Василев. Оркестър, хор и балет на Музикалния театър – София.