Начало Култура Поклон пред всички, които изпълват със съдържание светлата идея, наречена читалище!

Поклон пред всички, които изпълват със съдържание светлата идея, наречена читалище!

СПОДЕЛИ

IMG_2850

В тази забележителна вечер, на 21 март, когато посрещаме най – красивия, най – вдъхновяващия и жадуван сезон – пролетта, панагюрското читалище „Виделина-1865“ представи прекрасен пролетен празник.

Тържественото събитие беше под надслов „Поколения, заредени с обич и талант” и беше посветено на славните ни самодейци от миналото, а участие взеха настоящи таланти и самодейни колективи.

IMG_2887

Реализирането на прекрасната вечер беше дело на обичаната актриса Василка Сугарева, която бе и водеща на концерта, и на Милена Стефанова, дъщеря на изтъкнатите панагюрски творци Пенка и Васил Стефанови.

IMG_2895

Милена беше подготвила и подредила фотоизложба, която посрещаше гостите във фоайето и ги пренасяше в едни от най – славните моменти на читалищното изкуство.

Какъв по-хубав повод от това, в световния ден на поезията, международния ден на кукленото изкуство, да посветим пролетен концерт на ярките дарования от нашия духовен град, които тази сцена е разкрепостявала и зареждала“, откри събитието Сугарева.

IMG_2821

Председателят на читалището Спаска Тасева също отправи своето приветствие. Тя подчерта, че талантът и любовта към читалището са вечни и ще продължат да се предават на поколенията.

IMG_2855

С изключително много емоции и положителен заряд премина пролетния празник. Главните виновници за това бяха мажоретките на СОУ „Нешо Бончев”, формация „НОВА” и частен детски танцов състав с ръководител и хореограф Мария Бензарова,  малчуганите от ЦДГ „Първи юни” и ОДЗ „Райна Княгиня”, ВГ „Радеан“, ВГ „Китка“, Андрея Манев, Никола Скачков, Юлия Богоева и Кирил Бояджиев, Иван Бондар, Виктория Манева, Габриела Шкодрева и театралните ни самодейци.

IMG_2883