Начало Общество Покрив на горящ гъбарник се стовари върху пожарникар

Покрив на горящ гъбарник се стовари върху пожарникар

СПОДЕЛИ

Около 00.20ч. в неделя е получен сигнал за възникнал пожар в сушилня за гъби, съобщават от областната полицейска дирекция. Стопанската постройка се намира в местността Мечкарица край Стрелча. В ликвидирането на пожара са участвали два противопожарни автомобила с дежурните смени огнеборци. В процеса на гасене пожарникар от РСПБЗН-Панагюрище се качил на стълба и през единия от прозорците потушавал пламъците под покрива. Внезапно част от козирката се откъснала и се стоварила върху огнебореца. Той е транспортиран незабавно до МБАЛ-Пазарджик, където е настанен с фрактура на дясната тазобедрена става. Пожарът е напълно изгасен в неделя сутрин. Стихията изпепелила по-голямата част от сградата, обзавеждане и оборудване.
По първоначални данни причина за инцидента е в неправилното използване на електрически уреди от страна на собственика на сушилнята.
Само през изминалите дни екипите огнеборци и спасители от ОУПБЗН-Пазарджик са се отзовали на общо 16 сигнала за инциденти на територията на областта, информират от полицейската дирекция.