Начало Любопитно Полезни съвети: как да изберем най-добрата спирала

Полезни съвети: как да изберем най-добрата спирала

СПОДЕЛИ
Beauty makeup woman putting mascara eye make up on eyes. Asian fresh face girl looking in the mirror looking at camera isolated on white background. Mixed race ethnic Asian Chinese / Caucasian model.

Всяка жена мечтае за перфектно разделени, плътни и обемни мигли. За щастие производителите на козметика предлагат толкова голям избор от различни спирали, че със сигурност ще намерите нещо за себе си. Какви критерии трябва да се следват при покупка? Ето няколко съвета:

Не всички жени имат време сутрин за цялостен грим, затова обикновено е достатъчно малко спирала, с която да подчертаем очите, за да се чувстваме много по-уверени. Сигурно си мислите, че изборът на такъв продукт изобщо не е трудна работа. Всъщност това не е съвсем така. Дрогериите са пълни с цветни опаковки с различни форми и свойства. Производителите често обещават мигли до небето и ние се доверяваме. След това обаче в немалко случаи оставаме доста разочаровани. Как тогава да се справим в това безкрайно море от козметика на пазара? Нужни са единствено малко повече знания.

Обърнете внимание на четката

Всъщност, четката е много по-важна от формулата на спиралата. Нейната форма, разположението на влакната и материалът, от който е направена, оказват огромно влияние върху това как разпространява продукта по миглите – да не ги слепва и да не образува бучки.  Най-прецизните, конусовидните, са в състояние да достигнат до ъгъла на окото и да подчертаят най-малките косъмчета. Тези с извит връх повдигат и извиват с едно движение. Овалните глави пък са незаменими за подчертаване на долните мигли. Силиконовите четки също са много популярни, тъй като перфектно разделят и удължават, осигурявайки максимално уплътняване.

Видове спирали за мигли

Помислете какъв ефект искате да постигнете след нанасянето на спиралата. На пазара са достъпни удължаващи (съдържат специални влакна, които добавят няколко милиметра към собствените мигли), за обем и извиващи. Съществуват и спирали 3 в 1, съчетаващи всички изброени свойства, които според твърденията на производителите, могат успешно да заменят изкуствените мигли.

Водоустойчива козметика

Жените, които водят активен начин на живот, спортуват редовно и посещават често плувния басейн, имат голям избор от водоустойчиви спирали. Какво представляват те? В състава на такъв тип продукти има много по-малко вода и значително повече восъци, растителни масла и полимери, които при нанасяне върху миглите се превръщат в плътно, устойчиво на размазване покритие. Такъв грим не изисква корекции, дори в контакт с влага… или под въздействие на емоции. Така че, ако търсите спирала, която да издържи сълзите ви, провокирани от най-тъжния филм, това е вашето решение. Винаги може да разчитате, че спирала Лореал https://makeup.bg/categorys/23865/ ще отговори на тези критерии.

При алергии

В ситуация, в която освен естетическите ценности е заложено и здравето, безопасността при употреба е най-важна. Ето защо производителите препоръчват хипоалергенни спирали за хора с алергии, хора, които носят контактни лещи или имат чувствителни очи. Това означава, че те не съдържат алергенни съставки, вредни химични съединения, които могат да причинят зачервяване около очите, сълзене и парене, както и по-сериозни усложнения. Обикновено съдържат леки компоненти на основата на растителни екстракти. Тези продукти преминават подробни офталмологични прегледи.

За тънки мигли

Производителите все по-често подобряват формулите на козметиката, обогатявайки ги с подходящи съставки, които могат да бъдат намерени в различни видове балсами. Благодарение на това, когато прилагате грим, укрепвате слабите и накъсващи се косъмчета, които имат склонност към падане. Какви ценни компоненти можете да намерите в спиралите? Кератин (регенерира и подхранва), арган, камелия, марула, жожоба, маслинови масла (овлажняват, придават блясък) и глицерин.

Не забравяйте, че дори и най-скъпата спирала няма да може да изпълни задачата си, ако не се погрижите за правилното й използване и съхранение. Винаги затваряйте опаковката плътно и докато прилагате, опитайте се да не вкарвате ненужен въздух вътре във флакончето.