Начало Общество Завършва ремонтът на още 12 км от път I-8 в област Пловдив

Завършва ремонтът на още 12 км от път I-8 в област Пловдив

СПОДЕЛИ

Над 27 км от първокласния път са ремонтирани тази година

Завършва ремонтът на над 12,2 км от път I-8 Пазарджик – Пловдив, на територията на област Пловдив. Това е участъкът от кръговото кръстовище с път III-8005 Стамболийски – Цалапица до кръговото кръстовище с път II-86 Околовръстен път на Пловдив. Инвестицията е за близо 20,2 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е с нова настилка, възстановени банкети, отводняване, мантинели, знаци и маркировка. Днес движението се възстановява, за да се улесни пътуването на шофьорите от региона, но в следващите дни ще продължат да се изпълняват довършителни работи без да се възпрепятства трафикът.

В средата на юни приключи ремонтът на територията на област Пазарджик – в участъка от областния град до разклона за с. Цалапица, който е един от най-натоварените в Пазарджишка област. В обновяването му бяха вложени 25,3 млн. лв.

От стартирането на строителния сезон тази година със средства от бюджета са ремонтирани близо над 27 км от първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив, а инвестицията е за над 45 млн. лв.