Начало Общество Полицията и пожарната в Пазарджишко на крак за студентския празник

Полицията и пожарната в Пазарджишко на крак за студентския празник

СПОДЕЛИ

party1

Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са предприели необходимите мерки за нормалното протичане на студентския празник.

Още през месец ноември инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” са извършили проверки на общо 24 хижи, хотели, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите.

По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, „Свети Константин”, „Цигов Чарк” и Юндола, в градовете Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Белово в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност.

Обърнато е внимание на представителите на охранителните фирми и звената за самоохрана в районите на провеждане на тържествата за засилен контрол и прецизен пропускателен режим.

В навечерието на празника, както и непосредствено след него, по основните пътни артерии ще има засилено присъствие на екипи от „Пътна полиция” и „Охранителна полиция”.

Чести ще са проверките за шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, неправоспособни водачи и технически неизправни МПС.

В мероприятията за осигуряване на обществен ред на територията на Велинград и Пещера съвместно с автопатрулите от местните полицейски управления ще се включат и мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

На всички студенти Ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава весел, щастлив и безгрижен 8-ми декември !