Начало Култура Бардът Татяна Йотова гостува в Панагюрище

Бардът Татяна Йотова гостува в Панагюрище

СПОДЕЛИ

bardfest1

На 9 декември от 18:00 часа, в НЧ „Виделина-1865“, предколеден гост ще бъде Татяна Йотова. Поетеса, учител, драматург и бард – тя има своето силно присъствие в културния ни живот. Образованието и общуването с деца са нейният професионален път, а поезията и музиката – потребност за нейната  „раздадена в мелодии и стихове душа”.

Гостуването на Татяна слага начало на поредица от срещи на Литературен салон Виделина, посветени на поетите с китара – обичани съвременни бардове.

Татяна Йотова е родена на 02.02.1961г. в град Айтос, където живее и работи в СОУ „Христо Ботев“. Завършила е Софийския университет – специалности Българска филология и Педагогическа психология. Има двама синове – Мартин и Делян. Автор е на 10 поетични книги, три от които – за деца. Албумите й с авторски песни „Закъсняла молитва“ и „Песента на токчетата“ съдържат 29 песни за любовта и приятелството, за ценните неща в живота.

Татяна е автор и на сценарии за театрални пиеси за деца и за възрастни. Обича пътешествията и срещите с добрите
неизвестности. Сред книгите със стиховесе отличават: „Антистоп“ – 1992 г., „Капризни разпятия“ – 1995 г., „Нито спомен за дъжд“ – 1998 г., „Божури в снега“ – 1999 г., „Опашати истории за любими муцунки“ /детска/ – 1998 г. и други. Татята е носител на много награди, сред които Голямата награда на бардфестивала през 2004 в София, Голямата награда на Община – Ловеч заради песента „С вкус на мерло“ през 2010 година.