Начало Общество Поздрав от кмета на община Панагюрище Никола Белишки по повод Деня на...

Поздрав от кмета на община Панагюрище Никола Белишки по повод Деня на народните будители

СПОДЕЛИ

Първи ноември – паметен ден от Вечния календар на България.

Празник на духовността, на националното ни самочувствие, на българската ни идентичност.

Ден за преклонение пред духовници, книжовници, учители, просветители и революционери – пазители на духа, вдъхновители на надеждата, съзидатели на силата на народа ни – тези, които го поведоха по пътя на Възраждането и завещаха на бъдните поколения стремеж към знание, будност и национална идентичност.

Ден за почит към онези родолюбци, които в мрачните времена на духовна и национална разруха, пробуждаха народа чрез слово и оръжие, воюваха за вярата и за езика български, за свободата и за просперитета на отечеството ни.

Ден, в който отново и отново изразяваме уважение към съвременниците ни, които продължават и днес да пренасят духа, силата и любородието на нашите предци напред.

Ден за благодарност към тези, които отдаваха и отдават живота и труда си на каузата да ни учат – че трябва да умеем да крачим с времето, че само ако сме богати с дух и знание, не ще останем бедни, че пътят на личностното ни израстване не съвпада с пътя на нихилизма, а с този на националното ни самочувствие, че добруването трябва заедно да съградим – с мъдрост и любов, с просвета и духовност, с уроците на миналото и с вяра в бъдещето!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ!

 

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ