Начало Политика ПП ГЕРБ – Панагюрище номинира Никола Белишки за председател и Стефан Мирев...

ПП ГЕРБ – Панагюрище номинира Никола Белишки за председател и Стефан Мирев за организационен секретар

35
0
СПОДЕЛИ
restorant
gerbДосегашният председател на общинската организация на ПП ГЕРБ Никола Белишки е единствената номинация за поста през следващия период. Това бе решено на проведеното на 28 октомври отчетно-изборно събрание на структурата. За организационен секретар бе издигната кандидатурата на лидера на младежката организация Стефан Мирев.
На събранието бе предложено и ново ръководство на структурата, в което влизат 9 човека – Христо Калоянов, Томи Наплатанов, Васил Чамов, Веселин Дундаров, Радка Кроснарова,Цеца Богоева, Мария Куртакова, Венелин Петров, Мария Калпакова.
Според устава на ПП ГЕРБ номинираните трябва да бъдат утвърдени официално с решение на Изпълнителната комисия. По време на събранието бяха представени отчети за организационното, политическото и финансовото състояние, работата на общинските съветници, мащабната дарителска дейност на организацията и инициативите на трите структури – младежи, жени и старейшини. В политическия отчет бе подчертано, че ПП ГЕРБ – Панагюрище печели седем поредни избора в общината, като резултатите стоят устойчиво в рамките на около 40% от гласоподавателите. Бе отчетено и изпълнението на двете стратегически цели на организацията в периода 2010 – 2014 година. Първата от тях е именно промяна на статуквото и заличаване на наложения през годините на прехода етикет на община Панагюрище „червен бастион”. Втората стратегическа цел е избор на кмет и мнозинство в общинския съвет след изборите за местна власт през 2011 година.
Поставените краткосрочни цели за 2015 година са укрепване на структурите в селата, нов кметски мандат и мнозинство в Общински съвет – Панагюрище. Според направения анализ тези цели са изпълними с оглед стабилното доверие на избирателите и огромната преднина пред останалите политически сили, регистрирани на отминалите през тази година избори за европейски и национален парламент.
Гости на събранието бяха областният координатор д-р Дончо Баксанов и областният организационен секретар Надежда Терзиева.