Начало Общество Правителството се отказа от покупка на нов самолет

Правителството се отказа от покупка на нов самолет

СПОДЕЛИ

Кабинетът се отказва от решението да бъде купен нов правителствен самолет. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет.

„Не ща да купуваме нов самолет. Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. След това, който иска да купува“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Припомняме, че в началото на декември Министерският съвет реши, че ще бъде закупен нов правителствен самолет заради поредица от инциденти. За целта правителството отпусна допълнителни 55 милиона лева на „Авиоотряд 28” през 2020 г. Средствата трябваше да отидат за купуването на нов самолет и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване. Решението за това беше взето на последното заседание на правителството за 2019 г.

Борисов коментира техническото състояние на „Фалкон“-а, който преди дни отново имаше проблеми.

“Завчера пак отказа автопилотът на самолета. Не можем да кажем защо. Сега пак отива на ремонт в Женева“, разясни премиерът.

По думите му, с част от парите, заделени за нов самолет, ще бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив – на „Локомотив“-Пловдив и „Ботев“ Пловдив. Сумата, която правителството ще отпусне за двете съоръжения е в размер на 37 млн. лева.