Начало Общество Предприемат мерки за организация на движението по пътищата в празничните дни

Предприемат мерки за организация на движението по пътищата в празничните дни

10
0
СПОДЕЛИ

ОДМВР-Пазарджик съвместно със съседните областни дирекции на МВР  София и Пловдив и Главна дирекция „Национална полиция” предприема действия за нормалното движение на автомобили по АМ „Тракия” в началото и края на предстоящите празнични дни. Едно от най-натоварените трасета от АМ „Тракия” преминава през територията обслужвана от пазарджишката дирекция тъй като има строително-ремонтни дейности в района на 67-и километър. Там е създадена и временна организация на движението.

На този участък е предвидено наличие на между 6 и 8 полицейски екипа, които своевременно да реагират според създалата се ситуация и да улесняват трафика по автомагистралата. Апелираме към водачите, при настъпило леко пътно-транспортно произшествие да се съобразят с изискванията на закона като максимално бързо се преместят встрани от пътната лента и освободят движението, за да не възпрепятстват трафика. Друг съвет към възнамеряващите да пътуват е при възможност на 30 април, 1 и 6 май да тръгват или по-рано сутрин, или по-късно, надвечер. По данни на АПИ, нормалната пропускателност на магистралите при идеални климатични условия е около 3600 автомобила на час. През последния почивен ден от великденските празници в пиковите часове на автомагистрала “Тракия” е отчетено значително повишаване на трафика – до около 5000 автомобила на час.
Предприети са мерки за организация на движението в пътните участъци с очаквано натоварване с цел повишаване на безопасността на движението и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

На 67-ми километър от АМ „Тракия“: от 11 ч. на 30 април до 11 часа на 5 май ще има две ленти за движение в посока София – Пловдив за леките автомобили и една в посока Пловдив – София. Тежкотоварните превозни средства над 12 тона, пътуващи от София към Пловдив, на 30 април – от 15 ч. до 21 ч., и на 1 май – от 10 ч. до 19 ч., няма да минават по виадукта, а ще бъдат пренасочвани по маршрута: АМ „Тракия“ – път I-8 от пътен възел „Мухово“ през Мирово, Костенец, Белово и Пазарджик. Целта е максимално улеснение на шофьорите на леки автомобили и повишаване на безопасността на движението.
От 11 часа на 5 май при 67-ми км от АМ „Тракия“ ще бъде възстановена организацията на движението, която е в сила от стартирането на ремонта на съоръжението през миналата година. Ще има по една лента за движение в посока София – Пловдив и Пловдив – София, както е в момента.
При необходимост движението на превозните средства ще бъде пренасочвано по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“ по път III-8402 – село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“. Приблизителната дължина на този обходен път е около 5 км.
Движението на тежкотоварните превозни средства при 67-ми километър в посока от Бургас към София е ограничено от миналата година. То се пренасочва по следния маршрут: град Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126+200 по път II-64 – околовръстен път на Карлово – път I-6 към София.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик