Начало Здраве Предстои Второ зимно училище по медицинска онкология

Предстои Второ зимно училище по медицинска онкология

СПОДЕЛИ
онкология

Предстои Второ зимно училище по медицинска онкология с фокус – Дискусия за бъдещето в лечението на рака

От 1 до 3 ноември 2019 г. Клуб Млад Онколог организира Второ зимно училище по Медицинска онкология – Европа и Азия – Дискусия за бъдещето в лечението на рака.

Форумът, който представя най-съвременните тенденции в Медицинската онкология, се организира благодарение на съдействието на Клуб Млад онколог с Chinese-European Alliance of Oncology, Медицински университет – Пловдив, Бургаски Свободен Университет и Balkan Investigational Network of Oncology (BINO).

Тази година в лекциите, дискусиите и представянията участие ще вземат експерти от България, Китай, Германия, Гърция, Италия, Австрия, Латвия, Кувейт, Латвия и Северна Македония, а срещите ще се проведат в хотел „Рила” в Боровец.


Международната среща, която ще се води изцяло на английски език, предоставя изключителната възможност на едно място да се съберат експерти в областта на Медицинската онкология и лечението на онкологичните заболявания. По този начин могат да се обменят идеи и опит за утвърждаване както на най-новите и авангардни стандарти за лечение, така и за координиране на съвместните усилия по разрешаване на актуалните и сложни проблеми на заболяванията.

Специално внимание ще се отдели на новите лечения за рака на гърдата, рака на белия дроб, невроендокринните тумори, скрининговите процедури, а в интерактивни сесии участниците ще могат да усвоят нови знания и практически умения.


Зимното училище по Медицинска онкология през 2019 г. се фокусира върху тясното сътрудничество между водещите научни и медицински центрове в Европа и Азия. Неговото провеждане в България дава рядката възможност именно у нас да се утвърди добре координирано взаимодействие между специалисти, прилагащи най-съвременното лечение и развиващи по-задълбоченото научно и медицинско разбиране на онкологичните заболявания. По този начин организаторите се надяват да успеят в основната си цел – пациентите да получават винаги най-доброто и адекватно лечение, което все повече се свързва с прилагането на персонализирана медицина, ангажирането на специалисти от различни области и предлагането на все по-нови медицински методи.

Зимното училище е подкрепено от МБАЛ „Уни Хоспитал“, Бургаския Свободен Университет и БИНО.