Начало Здраве Прегледи на деца за бронхиална астма се организират в „Уни Хоспитал“

Прегледи на деца за бронхиална астма се организират в „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

Бронхиалната астма представлява мултифункционално заболяване, в основата на което стои алергично възпаление на дихателните пътища и хиперактивност на бронхите. Обикновено пикът на заболяването е през април-май, а често и през летните месеци юни-юли.

Отделението по педиатрия в МБАЛ „Уни Хоспитал“ организира прегледи за деца с бронхиална астма. Консултациите ще се извършват от д-р Абдул Али Кахтан, специалист по „Педиатрия“ и „Детска пневмология и фтизиатрия“.

Графикът за предстоящите прегледи е:
16, 30 май (понеделник) – от 12:30 до 15:30 часа;
24 май (вторник) – от 12:30 до 15:30 часа;
28 май (събота) – от 12:30 до 15:30 часа.

Бронхиалната астма се отнася към болестите с наследствена предразположеност, и по правило се развива при деца, в чиято семейна анамнеза присъстват болни от алергични заболявания. Един от основните симптоми, при които се препоръчва консултация на дете от детски пулмолог е остра кашлица, продължаваща над 3 седмици.

Бронхиалната астма е най-често срещаното хронично заболяване при децата – засяга приблизително едно на всеки десет деца. Ранното диагностициране, съпроводено с правилно лечение и обучение на родителя и детето за справяне със симптомите помагат детето да контролира заболяването, уточняват специалистите.

Телефон за допълнителна информация: 0357 88 581; 0878 286 553