Начало Култура Преиздадоха автобиографията на Райна Княгиня, раздава се безплатно

Преиздадоха автобиографията на Райна Княгиня, раздава се безплатно

СПОДЕЛИ

Image_2254822_126
Автентични спомени, размисли и откровения на Райна Княгиня, запечатали духа на времето, са събрани в преиздадената след десетилетия нейна автобиография.

Идеята е на Националното дружество „Традиция“, а целият тираж е заплатен от Ивайло Танчев от софийския клуб на дружеството, съобщават от novini.bg.

Изданието се разпространява безплатно.

Автобиографията на Райна Княгиня е отпечатана за първи път у нас през 1935 година. Настоящото издание запазва възрожденския правопис и според Ивайло Танчев то ще пренесе читателите 140 години назад в историята.

Намерих книжката преди два месеца в един антикварен магазин. Веднага я закупих и идеята се роди спонтанно“, споделя той.

DSCI4798

Само в Панагюрище и Копривщица сме раздали над 1 200 книжки за два дни. Много се радвам, че хората ще се докоснат до нещо автентично. През последните години има тенденция да се обезличи и преиначи българската история, а чрез тези стари книги, в които е записана истината, се опитваме да не позволяваме на тези тъмни сили да надделеят и да променят нашата история. Има подем сред хората. България няма да бъде загубена. В тази книга виждаме Райна Княгиня в по-естествена светлина и не я идеологизираме като мъжкарана със сабя и револвер, тръгнала да буди населението за въстание„, разказа още Ивайло Танчев.