Начало Общество През този месец стартира избор на външни педагогически услуги в детските градини

През този месец стартира избор на външни педагогически услуги в детските градини

31
0
СПОДЕЛИ

deca igraqt

Услугите се предоставят от педагогически правоспособни лица, съгласно правилника за приложение на Закона за народната просвета, съобщи за ПИА  директорът на дирекция „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация Нора Кунчева.

Всяка градина в началото на учебната година може да предостави такива услуги, които се записват в Образец  2. Родителите, които желаят, могат да изберат допълнителни занимания за децата си, които включват чужд език, танци, спорт, музика, забавни науки.

От страна на Общинска администрация на всички детски градини в общината вече е изпратен проектодоговор. Родителите попълват заявление за участие в определена услуга по техен избор. Важно условие е, че в групата трябва да са записани не по-малко от 12 деца. Всички те трябва да декларират готовност, че всеки месец ще заплащат допълнителна такса в размер на 10-15 лв.

В рамките на един месец всички отговарящи на условията доставчици могат да участват в конкурса. В него могат да кандидатстват самостоятелни лица или фирми: учители, преподаватели, спортни клубове, школи, читалища. Заплащането ще се извършва по банков път. „До края на месец юли да се разбере какъв ще е вида на външната педагогическа услуга за всички детски градини – обясни Нора Кунчева – защото през месец август се изготвя Образец  2.”

Идеята на общинското ръководство е всяка детска градина да развива различен вид външна педагогическа услуга, която да е характерна само за нея.