Начало Бизнес Президент и министър впечатлени от местен продукт, продаван в цял свят

Президент и министър впечатлени от местен продукт, продаван в цял свят

СПОДЕЛИ

Президентът на Република България г-н Румен Радев и министърът на отбраната г-н Красимир Каракачанов откриха 13-тото военно изложение за отбрана, антитероризъм и сигурност „Хемус`2018“ в Пловдив, което стартира на 30 май.
По традиция двамата политици се запознаха с всички участници на изложението, на което освен родния бранш, присъстваха и не малко западни компании.
Може би най-голямо впечатление направи именно местен продукт на фирата Оптикоелектрон, който през последните месеци се превърна в хит в международната отбранителна индустрия, а именно очилата за нощно виждане NIRECON.
Първо президентът, след което и министърът отделиха достатъчно време, за да разгледат очилата за нощно виждане. Уникалното при тях е, че инженерите на Оптикоелектрон са успели да постигнат високо качество на оптиката в изключително малък и компактен размер и тегло от едва 350 грама.
„Това са най-малките очила за нощно виждане в света. Не са разработени тази година, но преценихме, че точно тази година е подходяща за тяхното промотиране. От началото на годината сме продали стотици бройки като имаме вече и подписани договори за тяхната изработка и доставка през следващите години,“ бяха коментарите на представителите на дружеството на изложението.
Министър Каракачанов лично реши да тества функционалността и компактността на продукта и остана очарован и заинтригуван от евентуалните му приложения.
От Оптикоелектрон не пожелаха да споделят пред медиите точно каква конкретика е дискутирана с министъра относно един от най-продаваните им продукти през последните месеци.