Начало Общество Президентът на Сръбско-българската търговска камара посети „Оптикоелектрон“

Президентът на Сръбско-българската търговска камара посети „Оптикоелектрон“

СПОДЕЛИ
restorant

Президентът на Сръбско – Българската Търговска Камара Александър Николич посети през изминалата седмица индустриален парк „Оптикоелектрон” и в частност високотехнологичното оптично предприятие. Повод за изненадващата визита са отправени запитвания към него за съвместен бизнес от страна на сръбски частни и държавни компании в сферата на военното производство и търговия.

„Избрахме Оптикоелектрон, защото открихме възможност за съвместен стокообмен между съседи, а и наши клиенти в Сърбия питаха конкретно за това дружество. Поканихме панагюрската фирма да стане част от нашето портфолио и се радваме, че се съгласи и е вече официален член на Сръбско-Българската Търговска Камара.” -– сподели Александър Николич.

Сръбско-Българската Търговска Камара е създадена преди около година по инициатива на Сръбското посолство в България и има за цел подобряване на бизнес средата и взаимоотношенията между България и Сърбия. „Ние не искаме да сме поредния членски клуб в който се събират едни такси в края на годината, организират се семинари и др. Напротив, нашата работа е свършена тогава, когато българския износ премине границата със Сърбия. Щастлив съм да отбележа, че вече има фирми, които товарят първите си камиони за моята родина” – завърши Николич.

В момента в камарата членуват около 40 български производители и търговци, като сдружението има едно основно правило – всеки един от браншовете в България да бъде представен от една фирма, за да се избегне конфликта на интереси. Панагюрския представител  Оптикоелектрон Груп АД стана член на камарата в началото на настоящия месец.