Начало Общество При голям интерес премина втората дейност на проект „Промяната започва от мен“

При голям интерес премина втората дейност на проект „Промяната започва от мен“

СПОДЕЛИ

В съботния следобед при изключително силен интерес от деца и младежи премина втората дейност на проект „Промяната започва от мен“, за чието реализиране сдружение „На орището“ – село Попинци получи финансиране от Община Панагюрище

В горещия юлски пек над 30 деца и младежи се заеха ентусиазирано с почистване на пространствата на селището. За два часа събраха над 40 чувала с боклук и ги натовариха в осигурен за целта контейнер.

С магия се изпълни моментът, когато църковните камбани забиха празнично точно, когато младите хора започнаха да хвърлят първите чували в контейнера. Незабравим ще остане споменът за това!
Поради неочаквано големият интерес към дейността, не достигнаха поощренията на организаторите. Раздаването им ще продължи на заключителното събитие през август .

Организаторите благодарят на участниците за силната активност и старание, на кметство с. Попинци за предоставените ръкавици и чували, на ОП „Чистота“ за осигурения контейнер и на Атанас Шопов – познат като Душко – за това, че почерпи всеки от участниците със сладолед.

Организатори и участници апелират към всички жители и гости на селото да бъдат солидарни с труда на децата, с идеята за по-чисто и приветливо Попинци, както и с опазването на природата и ресурсите й чрез намаляване на еднократното използване на пластмаса! Нека бъдем по-отговорни към собствените си битие и бъднини!

Текст и снимки: Евгения Загорска