Начало Общество Приключи подмяната на водопроводи на 3 улици в Попинци и Баня

Приключи подмяната на водопроводи на 3 улици в Попинци и Баня

СПОДЕЛИ

vik-banq

Завършиха ремонтните дейности по подмяната на водопроводи на улици „Димитър Благоев“ и „Тодор Каблешков“ в село Попинци и на улица „Съби Гочев“ в село Баня, които са част от Инвестиционната програма на Община Панагюрище за 2016 година, съобщи Общинска администрация.

Ремонтът на улица „Димитър Благоев“ и улица „Тодор Каблешков“ включваше подмяна на водопроводите с обща дължина 1170 м, пускане на „мустаци“ към уличните водопроводи в пресечките с монтаж на спирателен кран в страничните улици, извън обхвата на предвидените за благоустрояване кръстовища, подмяна на всички сградни водопроводни отклонения /СВО/ и прекъсване на всички стари водопроводи.

На този етап са подменени водопроводи в два участъка:

  • От съществуващият водопровод ф200 ПЕ  (о.т.212-1)  до о.т. 206 с водопровод DN140/10 атм., PEНD – дължина 286 м.;
  • От о.т.218 до о.т. 220 с водопровод DN 90/10 атм., PEНD – дължина 92 м.

На улица „Съби Гочев“ в село Баня е подменен водопровод с дължина 317 м, пуснати са „мустаци“ към уличните водопроводи в пресечките с монтаж на спирателен кран в страничните улици, извън обхвата на предвидените за благоустрояване кръстовища, подменени са всички сградни водопроводни отклонения /СВО/ и са прекъснати всички стари водопроводи.

Основните видове ремонтни дейности включваха още:

  • изрязване на асфалтова настилка в участъка на изкопните работи;
  • изкопни и насипни работи;
  • пясъчна подложка;
  • полагане на трошенокаменна настилка.

На този етап е подменен водопровод в участък от о.т.267 до о.т. с водопровод PEНD. pN 10, Ф 110 мм. с дължина – 317 м.

С цел подобряване на средата и превръщането й в приятно място за живеене, Община Панагюрище продължава благоустрояването на улици в населените места на територията на община Панагюрище.