Начало Общество Приключват работите по корекцията на коритото на Луда Яна

Приключват работите по корекцията на коритото на Луда Яна

СПОДЕЛИ

Във финален етап на реализация е проект на Общината за подобряване на инфраструктурата на града в частта на река Луда Яна – от новия светофар до “Бунай” АД. По протежение на реката, където тази година се реализира проект по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“ „Инвестираме във Вашето бъдеще“ за корекция и укрепване коритото на река Луда Яна, на ул. “Георги Бозаджиев” се полага тротоарна настилка от базалтови плочки. По самия бряг на реката вече са засадени 5000 броя храсти от типа лигустум.

Работниците от озеленяването, наети от временната заетост по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съвместно с работници от поддръжката на пътищата, в рамките на два работни дни (четвъртък и петък) засадиха и 70 чинара от МБАЛ “Събо Николов” до ДДС на изхода от града в посока Пазарджик. Дърветата са разположени от двете страни на пътя.

100 дървета от вида каталпа са посадени през почивните дни и от двете страни на  околовръстен път от бензиностанция Лукойл до тенис-корта.

Други 50 дървета – декоративна червена слива, са засадени от двете страни на река Мареш от ул. “Нистор Ружеков” по ул.”Генерал Дендевил”,  в частта на наскоро изградената стена при корекцията на реката.

Дообогатени са три цветни градини – вечно зелен аризонски кипарис в триъгълника при стария светофар на ул. “Георги Бенковски” и по една спираловидна тия в двата триъгълника при бензиностанция Петрол – на ул. “Ауе” и на ул. “Петко Мачев”.