Начало Общество Трезорът на Панагюрското съкровище в конкурса „Сграда на годината“

Трезорът на Панагюрското съкровище в конкурса „Сграда на годината“

СПОДЕЛИ

Сградата трезор – музей на Панагюрското златно съкровище е включена в националния конкурс "Сграда на годината", който се провежда за 11 път. Желаещите да подкрепят кандидатурата на трезора, могат да го направят ТУК

Национален конкурс „Сграда на годината” прави преглед на тенденциите в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през годината. Конкурсът се провежда под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с подкрепата на браншовите организации в сферата на архитектурата и строителството в България.

Оценка за авторитета и престижа на конкурса е и факта, че цялата церемония по връчване на наградите традиционно се излъчва по Българска национална телевизия и Сателитния канал на  Българска национална телевизия в навечерието на Коледа.

Сградите участват в различни категории в зависимост от тяхната функция и характеристики: музеи и паметници на културата, спорт и образование, обществени сгради с бизнес предназначение, корпоративни и административни, търговски сгради, хотели (градски и ваканционни), жилищни, производствени и логистични, зелени сгради,  многофункционални и др. Тази година организаторите на конкурса учредиха и награда за принос в развитието на градската среда.

Победителите по отделните категории, както и носителят на приза "Сграда на годината" се определят от жури от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнес средите. Въз основа на определени и ясно дефинирани критерии, всеки един дава своя глас за най-добрия според него проект, като финалното гласуване и избор на победители става дни преди церемонията.

Широката публика избира "Наградата на публиката". В продължение на две седмици – от 1 декември до 12 декември 2012 година всеки желаещ може да даде своя глас за най-забележителната според него сграда в сайта на конкурса. Победителят, събрал най-много гласове става ясен в деня на официалната церемония.

Церемонията по връчването на наградите се състои на гала вечеря, в присъствието на представители от водещите компании и от институциите свързани с изграждането на най-хубавите сгради и градската среда на България.