Начало Общество Прокуратурата обвини Мирослав Найденов

Прокуратурата обвини Мирослав Найденов

СПОДЕЛИ

Прокуратурата повдигна обвинения на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Досъдебното производство първоначално е било образувано срещу неизвестен извършител на 9 декември 2009 година.

През последните седмици от БСП упорито твърдяха, че Найденов трябва да бъде привлечен като обвиняем, а лично главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на воденото срещу неизвестен извършител дело.

Специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийска градска прокуратура обвиняма Найденов в това, че през октомври 2010 година е обещал подкуп в размер на 200 хиляди лева на Светослав Симеонов – изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Рушветът е бил предложен, за да бъде възстановен ДДС на две търговски дружества по Програмата за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 година.

На 2 ноември същата година Найденов е принудил Симеонов да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова – завеждащ отдел "Инспекторат" на ВКП, за упражняван върху него систематичен натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева, и от страна на Красимир Тренчев – прокурор от софийска градска прокуратура.

През март 2010 година Найденов е използвал своето служебно положение, за да осигури на Йосиф Новосад спечелването на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти. На Найденов е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Източник: http://dariknews.bg

2 КОМЕНТАРА

  1. Димитров, „бива“ като коментираш, поне да е адекватно и конкретно! Не знам какъв точно ти е проблемът, но ще бъда изключително доволна да ми покажеш къде конкретно, в този цитиран от друга медия материал, или в който и да е подписан от мен материал в този сайт аз „подкрепям“ ГЕРБ.
    Струва ми се, че ти и някои други хора тук сте неспособни да приемете, че съществува и друга реалност, извън тази на партиите, „олигарсите“ и противопоставянето ГЕРБ – БСП, в която вие си живеете. Повярвай, животът извън този свят е доста по-цветен и интересен.
    0    0