Начало Общество Проливен дъжд, гръмотевични бури и условия за градушки в Югозападна България

Проливен дъжд, гръмотевични бури и условия за градушки в Югозападна България

СПОДЕЛИ

Днес ще е облачно в по-голямата част от страната, след обяд и през нощта срещу вторник облачността ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи. На места в Югозападна България и Рило-Родопския масив те ще са значителни. Очакват се и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки.

Жълт код е обявен в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Там се очаква локално да паднат 20-30 мм и повече.

Без валежи ще е в крайните североизточни райони, където ще бъде предимно слънчево, а привечер и над останалата част от Северна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Ще е почти тихо.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините облачността ще е предимно значителна, след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна – купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, в южните райони – придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб предимно от югоизток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 49 мин и залязва в 21 ч и 2 мин.