Начало Общество Радислава Йончева ще замине за лечение в Германия, реши Фондът за лечение...

Радислава Йончева ще замине за лечение в Германия, реши Фондът за лечение на деца в чужбина

СПОДЕЛИ

Смяната на ръководството на Фонда с арести може да се окаже фатално за живота на много деца

ac6494d7006c8be359206a49c8cab0a6

Няма организация във Фонда за лечение на деца в чужбина. Не може директорът д-р Пилсоф да ми казва, че няма решение, а той не е погледнал документите.

Това изплака пред bTV майката на 4-годишната Радислава Мария Йончева. Още на 28 март те са пуснали всички документи за лечението на Радислава, която е без бъбрек и далак и има нужда от операция в Германия.

Случаят е поредното доказателство, че смяната на ръководството на Фонда с арести може да се окаже фатално за живота на много деца.

Общественият съвет на Фонда за лечение на деца успя да се събере за първи път след арестите на целия му ръководен екип на 20-и април. На заседанието бяха разгледани случаите на повече от 80 деца, които се нуждаят от спешно лечение в чужбина. 4-годишната Радислава Йончева от Панагюрище ще замине за лечение в Германия, реши Общественият съвет на Фонда.

Радислава е претърпяла операция и е без бъбрек и далак. И много скоро ще  има рецидив след тази операция. И в България отказват лечение, заяви разтревожената майка