Начало Култура Ралица Генчева: Освободете се от излишното в живота си, за да откриете...

Ралица Генчева: Освободете се от излишното в живота си, за да откриете щастието

СПОДЕЛИ

„Кой те излъга какво е щастие“ е новата книга на младата и талантлива писателка Ралица Генчева. Българската публика я познава с двете ѝ много успешни стихосбирки „Има ли по-рано от сега?“ и „Този път, за да ме чуеш“.

Този път Генчева напуска удобната художествена литература и се впуска в нехудежествените дебри, където разкрива повече за себе си, своите таланти, открития, живот. Страниците на малката симпатична жълта книга ще ви разкрият как авторката се превръща от изтощен до краен предел работохолик, който претърпява тежък бърнаут и преживява множество паник атаки, в щастлив човек. Те ще ви разкрият стъпка по стъпка как да премахнете всичко излишно в живота си – вещи, връзки, неподходяща професия, за да откриете щастието си.

Омръзна ли ви всеки да ви учи как, за да сте щастливи, трябва да добавяте, да имате повече? Всъщност много по-лесно е да си щастлив, когато имаш по-малко. В тази книга ще ви разкажа как се превърнах от изтощен до краен предел работохолик, който претърпя тежък бърнаут в щастлив човек, който замени стария си живот с нов, изпълнен с пространство, хармония, любов, идеи, радост и мечти.

Ще ви покажа стъпка по стъпка как да премахнете всичко излишно в живота си – вещи, връзки, неподходяща професия, за да откриете щастието си. Ще научите повече за моето оръжие – минимализма – течение, което се изразява в пълноценен и съзнателен живот, в постигане на максимален ефект с малко на брой неща.“ – пише авторката.

Книгата бе представена официално в Пловдив снощи, в книжарница „Хермес“, а събитието премина при сериозен интерес. Пред препълнената зала авторката Ралица Генчева разказа любопитни подробности около раждането на книгата, отговори на много въпроси, а в ролята на „интервюиращ“ влезе нейният приятел Георги Георгиев. Накрая всеки от присъстващите имаше възможност да си вземе книгата с автограф от авторката ѝ.