Начало Общество Разполагат полицейски патрул и на входа на Поибрене-Панагюрище

Разполагат полицейски патрул и на входа на Поибрене-Панагюрище

СПОДЕЛИ

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик разпореди активизиране на действията на служителите от пътна и охранителна полиция, с цел подобряване на пътната безопасност и намаляване на пътно-транспортния травматизъм. Те са в контекста на изведения приоритет на работа в тази посока от правителството на страната ни.

Ще се проведат допълнителни работни срещи с представители на Областно пътно управление и общинските администрации в региона. На тях ще се уточни в най-спешен порядък времето и мястото на извършването на инспекции по невралгичните точки от републиканската и общинските пътни мрежи, с цел установяване на необходимост от допълнително обезпечаване с хоризонтална и вертикална маркировка, пътни знаци и осветление. Всички налични технически средства за засичане на скорост, за установяване на наличие на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, се използват оптимално.

Успоредно с дейностите по осигуряване на пътната безопасност, един от основните акценти на полицейския състав от структурите на ОДМВР-Пазарджик, е активното противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. Тъй като анализите сочат, че нашият регион е по-скоро транзитна дестинация за преминаване на незаконните стоки, са планирани действия за позициониране на полицейски екипи на входно изходните артерии на пазарджишка област със съседните региони.

Полицейските патрули ще са разположени на входа към Пазарджик от района на АМ „Тракия”, пътищата Пловдив-Пазарджик, Юндола-Якоруда, Батак-Доспат, Поибрене-Панагюрище, Костенец-Белово. Така на принципа на преценка на риска или по предварително подадени сигнали ще се извършват проверки на превозните средства и техните водачи, пристигащи от територията на  съседните области.

Разпоредено е и реализирането на ежедневни полицейски акции на територията на цялата област за наличие случаи, при които се осъществява търговия с акцизни стоки без бандерол.