Начало Общество Рехав протест, панагюрци си останаха на топло

Рехав протест, панагюрци си останаха на топло

СПОДЕЛИ

Вторият протест в Панагюрище бе доста по-малоброен в сравнение с този преди седмица. Срещу енергийните монополисти излязоха да протестират не повече от 100 човека.В 11:00 часа, когато бе обявеното начало на демонстрацията, хората стояха на групички по площада. От изнесените пред читалището тонколони се разнасяха родолюбиви песни, но липсваха плакатите и знамената от миналата седмица. Половин час по-късно един от организаторите на протеста – Дима Попова, от микрфона призова всички да се съберат пред читалището. Тя посочи своите причини да е на протеста, след което микрофонът последоветлно си прехвърлиха още 5-6 от митингуващите. Повечето от тях споделиха за личните си проблеми със сметките за ток. Всички обаче категорично се обединиха около тезата, че протестът е единствения начин нещо да се промени. За съжаление младите хора отново бяха малцинство на площада, преобладаващата част от протестиращите бяха на възраст между 50-60 години.

Същевременно много от централните кафета бяха пълни със "зрители" на протеста, които оживено обсъждаха как да се "оправи" държавата.

 

6 КОМЕНТАРА

  1. Аз лично смятам, че подписката е достатъчна, тя казва всичко. Не искам да свалям правителството и когато ББ каза предишния ден, че остава, си казах: „Ето, правилно беше, че гласувах за този.“. Да, ама не. Сега за какво да се събираме, като няма достоен лидер, и всеки момент някоя стара мутра ще успее да яхне протестите? И виж само как изместват темата от премахване на монополите към сваляне на цените!!! И как драпат за нови избори, защото няма как да си върнат рушветите и да изгонят техните благодетели! Подкрепям протестите, но без НОВИ лидери, те са срещу нас – така всеки си ги тълкува както му изнася ;).




    0



    0
  2. Lora това е мирен протест не е нужно да си дерем гърлата можем просто да присъстваме както всички останали докато си мислим дали ще има ефект или няма да има всеки си прави каквото иска , Погледнете например Гърция Испания и други държави какво постигат




    0



    0
  3. Панагюрци се подписаха против монополите, предполагам, че подписката е придвижена. Мария, за какво точно очаквате да се вика на площада и какъв ефект ще има това според вас?
    ПИА, може ли някаква информация за подписката?




    0



    0
  4. Панагюрци няма ,,,,Ако имаше щяха да са на площада , а не в къщи .Сметките за тока явно им са малки или пък живеят добре щом си останаха в къщи .Бях на миналия протест и на днешния , но май си заслужаваме и управниците и сметките




    0



    0