Начало Култура РК „Традиция“ – Панагюрище откри новия си офис

РК „Традиция“ – Панагюрище откри новия си офис

СПОДЕЛИ

tradicia4В Деня на народните будители – 1 ноември, официално бе осветен и открит новият офис на Регионален клуб „Традиция“- Панагюрище. Помещението се намира на 4-я етаж в ГУМ магазин и, както председателят на клуба Методи Навущанов отбеляза, в него освен, че ще се събират членовете на „Традиция,, , информация ще може да получи всеки, който проявява интерес към историята.

Новият офис днес бе осветен от архиерейският наместник на Панагюрската духовна околия отец Атанас Манолов, в присъствието на членове на клубовете от Панагюрище и Баня и гости. Специално за събитието тук бе председателят на НД „Традиция“ Агоп Казасян, който приветства колегите си. Поздрав от името на Община Панагюрище поднесе главният експерт „Култура и вероизповедания“ Магдалена Македонска, която посочи, че  Регионален клуб „Традиция” активно участва в обществения живот на община Панагюрище, като се стреми да оказва максимално патриотично възпитателно въздействие на младежите на територията на общината.

В своята реч пък председателят на клуба Методи Навущанов  благодари за съдействието от страна на общинското ръководство и подчерта, че РК „Традиция“ е един мултиуниформен клуб, в който могат да се видят военни униформи от различни исторически периоди. Нещо повече – към всяка от униформите има и съответното огнестрелно и хладно оръжие, исторически съобразено с особеностите на съответния етап. Навущан благодари и на Милена Футекова, с чиято помощ униформите изглеждат повече от реалистично.

Поздрав по случай откриването на офиса поднесе и Ангел Вранчев от рк „Традиция4 – село Баня.