Начало Общество Сдружението на възрожденските градове отбеляза 1 ноември в Панагюрище, в присъствието на...

Сдружението на възрожденските градове отбеляза 1 ноември в Панагюрище, в присъствието на вицепрезидента Маргарита Попова

54
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

margarita-popovaСдружение на възрожденските градове и общности “Възраждане за 21 век”, чиито председател е кметът на общината г-н Никола Белишки отбеляза Деня на народните будители и своя рожден ден в Панагюрище. Във връзка с празника днес следобед, в 15:30 часа в сесийната зала на Общинския съвет, бяха представени резултатите от проект “Панагюрище – столица на свободата”, който е реализиран от Община Панагюрище по Оперативна програма “Регионално развитие 2007-2013г.”
Специален гост бе вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова, която при влизането си в сесийната зала честити празника на всички присъстващи, като отдели специално внимание на представителите на медиите с думите „Вие сте съвременните будители“.
На презентацията присъстваха кметът на общината Никола Белишки и заместник – кметът Галина Матанова,  членове на Сдружение на възрожденските градове и на Общобългарски комитет “Васил Левски”.
След приключването на представянето, Маргарита Попова посети  реконструираните къщи музеи на Райна Княгиня, Дудекова, Лекова и Тутева и основната сграда на Исторически музей – Панагюрище.

Припомняме, че второто издание на Международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014, е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.