Начало Култура Поетът и бард Румен Спасов бе гост на музикално-поетична вечер в Литературния...

Поетът и бард Румен Спасов бе гост на музикално-поетична вечер в Литературния салон „Виделина“

СПОДЕЛИ

На.7.07. 2022 г. в Музикалната зала на НЧ“Виделина 1865“ се състоя среща на почитателите на изпятата поезия с Румен Спасов – поет и бард. Той представи 12 от песните в новия си албум „2020 без маска“ и някои песни, включени в предишните му албуми.

Освен авторски песни, Румен Спасов изпълни и песни по стихове на Мария Донева, Асен Сираков, Иван Николов, Уилям Шекспир и др., на които той е автор на музиката. Заедно с поетесата Красимира Балканска изпълниха песента на Маргарита Друмева по народен текст „Първан Калину думаше“, а за финал на вечерта прозвуча „Какво е лятото“ на Гриша Трифонов по текст на пловдивския поет и преводач Иван Вълев. Тази обичаната от всички песен гостът изпълни заедно с барда Борис Жеков, който присъстваше в залата, а заедно с тях припяваше и част от публиката.

Така емоционално приключи пролетния сезон на Литературния салон, през който на Салона гостуваха литературният историк и критик Катя Зографова, писателят Йото Пацов, бардът и актьор Тодор Янкулов, поетът Георги Константинов.

Текст и снимки: Мария Бегова