Начало Култура С четене на открито започна лятната седмица (ВИДЕО)

С четене на открито започна лятната седмица (ВИДЕО)

91
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

четена на открито

С четене на открито стартира лятната седмица, организирана от Общинска библиотека „Стоян Дринов”. За да се потопят в чудния свят на книгите в Градския парк се събраха около 40 деца на различна възраст.

Малко след 10:00 часа в днешния преди обед, малчуганите се настаниха на сянка в беседката в парка, а директорът на Библиотеката г-н Стефан Рапонджиев започна четенето на открито с „Голяма книга на тайните и загадките”. От тази книга децата научиха какво представлява НЛО, а някои от тях споделиха, че са виждали такива обекти. След това, малчуганите разбраха какви са били „Първите хора по българските земи”.и още много интересни неща. Последва кратка почивка за игра в близката площадка, а за финал на днешната инициатива организаторите бяха подготвили изненада на децата. Популярната панагюрска журналистка Магдалена Джолова прочете на децата няколко приказки, които те сами избраха.

Инициативите, организирани от Общинска библиотека „Стоян Дринов” ще продължат през цялата седмица.

Утре малчуганите ще имат възможността да опознаят Панагюрище, като направят обиколка с карта. Пътешествието ще започне в 9:00 часа от Общинската библиотека и в 9:30 от ОДК. Част от дестинациите предвидени за пътешествието са  „Бизнес център – Панагюрище”, къщата-музей на Райна Княгиня, Градски исторически музей и Мемориален комплекс „Априлци”.

Срядата ще бъде посветена на творчеството. В арт работилницата на Библиотеката децата ще имат възможност да създават литературни торби, есета и рисунки.

Шах, табла, „Не се сърди човече” и още много забавни игри на маса ще очакват малчуганите в четвъртия ден от лятната седмица на ОБ „Стоян Дринов”. Организаторите са подготвили  награди за победителите – книгата„Снежинки” на Людмил Дринов.

В последния ден на „Лятна седмица” Библиотеката ще бъде превърната в кино. В читалнята за деца ще бъдат прожектирани забавни детски филми.