Начало Местна власт С „Ден на отворените врати” Община Стрелча отбеляза Деня на Българската община

С „Ден на отворените врати” Община Стрелча отбеляза Деня на Българската община

СПОДЕЛИ
С „Ден на отворените врати” Община Стрелча отбеляза Деня на Българската община. Целта на отбелязването е да се популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно и съпричастно гражданското участие в процесите на управление на местно ниво.
bo_1.jpgИ тази година по инициатива на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев с цел запознаване на учениците с работата на Общинска администрация, се проведе „Ден на отворените врати”.
Учители и ученици от 5- ти и 6-ти клас на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” посетиха сградата на Общинска администрация. Тя бяха запознати с работата на отделните дирекции от Секретаря на общината Надя Клисурска. Учениците посетиха и кметския кабинет, където имаха възможността да седнат на кметския стол. Те видяха и символите на кметската власт- огърлицата и символичния ключ на Стрелча.
»Мислете за родното място и го обичайте, защото вие сте бъдещето и ние разчитаме на вас. Пожелавам ви здраве, дръзновение и много успехи», каза кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.