Начало Култура С химна “Българийо, обичам те”откриха поредното издание на „Родолюбие“

С химна “Българийо, обичам те”откриха поредното издание на „Родолюбие“

СПОДЕЛИ

В Панагюрище днес и утре се провежда Националният фестивал за патриотична песен “Родолюбие”.

Песента “Българийо, обичам те”, която е химн на фестивала, прозвуча по време на откриването в изпълнение на Надежда Ковачева, Виктория Манева и Стойко Шопов. Тя бе създадена преди 15 години по текст на Дочка Кацарова, музика на Хайгашод Агасян и аранжимент на Евгений Платов и с финансиране от “Асарел-Медет”.

Престижно професионално жури ще оценява изпълненията на участниците в шестнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „РОДОЛЮБИЕ 2О21“. Негов председател ще бъде ДОЦ. ЕТИЕН ЛЕВИ – български певец и музикален педагог, преподавател към департамент „Музика“ в НБУ, консултант и вокален педагог в редица риалити – формати, хабилитиран доцент от 2006 година.

Другите членове на журито са ИВАН ЛЕЧЕВ – български китарист, цигулар и композитор, жури в „Гласът на България“ през 2017, 2018, 2019 и 2020 година и ХАЙГАШОД АГАСЯН – композитор, инструменталист, поет и певец, автор на театрална и филмова музика, на популярни песни за възрастни и деца.

Паралелно с професионалното жури изпълнителите ще се оценяват и от детско жури в състав: Габриела Шкодрева – възпитаничка на школата „Поп и джаз пеене“ към ЦПЛР-Панагюрище, носител на специалната награда на НФ “Родолюбие“ “Живият плъмък“ за 2017 година и на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси; Виктория Манева – възпитаничка на школата „Поп и джаз пеене“ към ЦПЛР-Панагюрище, носител на специалната награда на НФ “Родолюбие“, “Живият плъмък“ за 2018 година, както и на многобройни престижни награди от национални и международни конкурси; Стойко Шопов – член на Общинския ученически парламент при ЦПЛР-Панагюрище, носител на престижни награди от национални конкурси и Кристина Гочева – участник в школата „Поп и джаз пеене“ при ЦПЛР-Панагюрище, носител на престижни награди от национални конкурси.

https://www.facebook.com/watch/?v=852979598659637