Начало Общество С интересни инициативи бончевци отбелязаха Деня на водата

С интересни инициативи бончевци отбелязаха Деня на водата

СПОДЕЛИ

В навечерието на 22-ри март учениците от екоклуб “Щъркелови криле” в СУ „Нешо Бончев”представиха семейните си проекти за пестене на вода. След проучване на месечната и годишната консумация на вода на всяко домакинство, учениците откриха кои домашни дейности консумират най- много вода и заедно с родителите си предложиха начини за икономисването й. Под формата на
презентации, постери и брошури семейните проекти бяха презентирани пред останалите седмокласници.
През голямото междучасие на 21-ви март във фоайето на Природния център в СУ ”Нешо Бончев” течеше мултимедийна презентация “Вода за всички”, осигурена от РИОСВ, Пазарджик. Подготовката на екоинициативите беше дело на ученици от 11а клас.
Най-атрактивна и забавна се оказа интерактивната игра “Всяка капка вода е важна!”, в която се включиха отбори на 7а, 7б и 7в клас под ръководството на членове на СИП “Екотуризъм” от 10 клас.
Отборите имаха за задача да открият общо 69 хартиени капчици с надпис върху тях, скрити на места, свързани с водата, в Природния ни център. След това трябваше да подредят отделните капчици така, че да се получи куплет от авторски стих на Татяна Куртева от 10а клас, написан специално за празника.

ВСЯКА КАПКА Е ВАЖНА!
Ние, хората, имаме мисия една:
да опазим водата на планетата Земя!
Освен за нас, занапред и за поколенията,
тя е важна за животните и за растенията.
За нас по-ценна е от златото дори.
Както другите я пазят, пази я и ти!
Капка по капка пести и семейството си така научи!
Нека я използваме разумно и не я пилеем.
Повярвай ми, ние го умеем!

В Деня на водата – 22 март, с прекрачване на прага на училището всеки ученик, родител и учител получи по една синя хартиена капчица с апел да цени и пази водата на планетата.
Организаторите на различните екоинициативи – учители Мариела Варадинова и Иванка Талева- Мазнекова благодарят на всичките си ученици, които се включиха в дейностите, и се надяват отправените екопослания да са достигнали до сърцата на всички бончевци!