Начало Култура С изпълнения на Михаела Маринова откриваме Световното по фойерверки тази вечер

С изпълнения на Михаела Маринова откриваме Световното по фойерверки тази вечер

СПОДЕЛИ

fireworks

Община Панагюрище за пета поредна година ще бъде домакин на Световен шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017, който ще се проведе в продължение на три дни – 26, 27 и 28 май.

В петото издание на първенството отборите, които ще творят цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище, са победителят от 2016-та година – Беларус, Татарстан /Казан/ и Казахстан.

Официалното откриване е днес, 26 май /петък/, от 20:00 часа на площад „20-ти април” с концерт на МИХАЕЛА МАРИНОВА, АЛЕКС РАЕВА И DJ DONCHO, и група „SIMAI”.

В 21:45 часа е подгряващата заря от „Огнена хризантема“

21:50 часа – свободно фойерверк шоу от Беларус

21:55 часа – състезателното пиро-музикално шоу от Беларус

След фойерверк шоуто и състезателната програма на отбора на Беларус, концертът ще продължи с изпълненията на рапкор/метълкор група „SIMAI”.

За първа година на площада ще бъде позиционирана шатра с над 200 седящи места. Ще се предлагат четири вида бутилирана и наливна бира на КарлсБерг България /Carlsberg Group/, собственик на марките: Туборг, Шуменско, Пиринско.

За консумация ще се предлагат различни видове прясно изпечен хляб от Панагюрски производител, както и над 15 вида традиционни месни продукти, приготвени на скара с дървени въглища.

Организатор и финансираща Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България’2017 е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Водещи през трите дни на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2017 ще бъдат Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.