Начало Спорт С изцяло подновена кола Любен Каменов се пуска в EMax

С изцяло подновена кола Любен Каменов се пуска в EMax

СПОДЕЛИ

С изцяло тунингована кола Любен Каменов ще стартира в първият кръг от Националния планински шампионат за 2013 година – планинско състезание „Варна”, който ще се проведе този уикенд. "Ще карам съвсем различна кола, тепърва ще свиквам с нея" – коментира пилотът пред репортер на ПИА. С подновената "ево девятка" Каменов минава в клас EMax, където се състезава Илия Царски. Освен подобренията по колата, новото в "Каменов Рали Тийм" е увеличеният състав на клуба – от скоро екипът вече е петчленен.

За надпреварата, която се провежда за втора поредна година, са получени рекорден брой заявки за участие – 50.

Церемониалният старт на планинско „Варна” 2013 ще бъде даден в 10 часа в събота (6 април) пред централния вход на Мол Варна. В съботния ден в 13 часа започва първия от трите тренировъчни манша, които трябва да определят реда на стартиране в състезанието.

Същинският старт в неделя е в 10 часа, когато започва първия състезателен манш. Победителите в отделните класове ще бъдат определени също в три манша.
Във връзка с провеждането на състезанието и затварянето на трасето между Златни пясъци и Аладжа манастир, организаторите на състезанието препоръчват на всички пътуващи в посока Балчик, Каварна и румънската граница, да използват обходен маршрут през Кичево и Оброчище. Гражданите, които пътуват към Златни пясъци, могат да ползват обходния маршрут минаващ покрай Варненския свободен университет и зад Спортпалас.

Програма за провеждането на планинско състезание „Варна” 2013:
Събота, 6-ти април:
7:30-9:15 ч. – Технически преглед на автомобилите, външен паркинг Мол Варна;
10:00 ч.       – Церемониален старт на състезанието, централен вход Мол Варна;
13:00 ч.       – Старт на първия тренировъчен манш, Златни пясъци;
Неделя, 7-ми април:
10:00 ч.       – Старта на първия състезателен манш, Златни пясъци;
14:30 ч.       – Обявяване на резултатите и награждаване, Т-образно кръстовище.
Отсечката Златни пясъци – Аладжа манастир ще се затваря за движение на автомобили и публика един час преди началото на маншовете.