Начало Спорт С квалификационни срещи при 21-годишните стартира днес третото издание на Asarel Bulgaria...

С квалификационни срещи при 21-годишните стартира днес третото издание на Asarel Bulgaria Open 2017

СПОДЕЛИ
restorant

Днес стартира третото издание на международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open, който привлече състезатели от 28 страни на 4 континента.

Първенството се провежда в зала „Арена Асарел“, Панагюрище и има впечатляващ награден фонд от 130 000 щ.д.

Квалификационните срещи днес и утре ще излъчат по 16 състезатели при мъже и жени сингъл и по 8 двойки при мъже и жени двойки. Утре (16 август) от ще се състои и награждаването на победителите при момчета и момичета до 21 години сингъл.

Oфициалното откриване на Seamaster 2017 ITTF World Tour – ASAREL Bulgaria Open ще се състои на 17 август (четвъртък), 17:30, зала „Арена Асарел“, Панагюрище.

На откриването ще присъстват кметът на гр. Панагюрище Никола Белишки; Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел Медет“, генерален спонсор на турнира; Иван Александров – председател на Управителния съвет на Сдружение „Асарел България Оупън“; Вики Елефтериаде – управител на турнира; Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса; Цветозар Христов – директор на  Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Поканен е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Сред имената, които ще грабнат вниманието на феновете на тениса на маса тази година, са:
– четвъртият в световната ранглиста Дмитрий Овчаров;
– Сакура Мори – шампион при жените в Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open;
– Аруна Куадри (Нигерия), четвъртфиналист от Летните олимпийски игри 2016 в Рио де Жанейро, отличен като Star Player of the Year за 2014 г. от Международната федерация по тенис на маса (ITTF);
– Касуми Ишикава – шампион при жените в първото издание на турнира през 2015 г. и 7-ма в световната ранглиста;
– детето чудо на тениса на маса Мима Ито, която взе участие и в първото издание на турнира, а в момента е вече под номер 11 в световната ранглиста.

България ще бъде представена и от топ 3 на националната ни ранглиста при мъжете – Теодор Александров, Кирил Попов и Денислав Коджабашев, и най-успешната ни състезателка тази година, която оглавява и националната ранглиста при жените – Елица Замфирова.

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour.

Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open ще се играе на 14 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS. В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години. В основната схема на турнира при мъже и жени сингъл влизат по 32 състезатели – 16 поставени в схемата и 16 преминали успешно през квалификациите на турнира (15 и 16 август). Всички мачове ще се играят до успешни 7 гейма във всички етапи на турнира. В турнира на двойки, мъже и жени, основната схема е от 16 двойки – 8 поставени в схемата и 8 от квалификациите. При младежите и девойките до 21 години схемата е от 32 състезатели – най-добрите 28 и 4 състезатели от страната домакин. Мачовете ще се играят до 5 успешни гейма. Главен съдия на турнира отново ще бъде Мария Ципу, а управител на турнира – Вики Елефтериаде.

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона на Панагюрище. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерство на младежта и спорта подкрепя турнира и финансово с 30 000 лв. целеви средства. Спонсори и тази година са и немската фирма Liebherr, китайската компания Double FISH Bulgaria, българската пенсионна компания “Съгласие” и много други наши и чужди фирми. Организатор нa турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН