Начало Култура С празнично шествие, концерт и с „Най-дългото Панагюрско хоро“ ще отбележим 24...

С празнично шествие, концерт и с „Най-дългото Панагюрско хоро“ ще отбележим 24 май

1201
0
СПОДЕЛИ

24 май е символ на достойнство, традиция и духовност, а ежегодното тържествено отбелязване на празника в Панагюрище, е почит и вдъхновение към минало, настояще и бъдеще.

Вижте програмата за тази година:

23 май от 14:00 часа в ресторант „Бонжур“ – Празнична среща-обяд ще събере заедно учители-ветерани, културни дейци и ръководството на Община Панагюрище

23 май в Театър Дом-паметник – празничен концерт „Сказание за словото“. Концертът ще започне със специална церемония по награждаване носителите на званието „Учител на годината“ и на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“. Участници в празничния концерт „Сказание за словото“ са музикантите от квартет „Интро“, възпитаниците на ЦПЛР-Панагюрище Виктория Манева, Евгения Ангелова, Надежда Ковачева, Цветалина Шопова, Карина Марчева, Вела Ралчева, Иван Зяпков, Максимилиан Нонов, учениците от СУ „Нешо Бончев“ – Александър Ильов и Константин Цветков, Танцов състав „Бътава“ и Клуб „Луда Яна“, Формация за народни танци „Средногорска жарава“, Танцов състав „Панагюрско съкровище“ към ЦПЛР-Панагюрище и Мартин Предьов.

24 май от 10:00 часа на площад „20-ти април“ ще започне празничното шествие на образователните и културните институции. Учители от всяко училище, детска градина и Центъра за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище ще представят постиженията през учебната година.

Всички заедно ще запеем българския всеучилищен химн „Върви народе, възродени“, а след това ще извием „Най-дългото Панагюрско хоро“.